Xiaomi HyperOS 3.1 Global Sürümü Yayınlandı
Teknoloji dünyasının dev isimlerinden Xiaomi, geçtiğimiz yıllarda ikonik MIUI arayüzüne veda ederek yeni bir ekosistem vizyonuyla HyperOS dönemini başlatmıştı. Şirket, bu vizyonu bir adım daha öteye taşıyarak kullanıcıların merakla beklediği HyperOS 3.1 sürümü için küresel pazarda düğmeye bastı. Android 16 işletim sisteminin gücünü arkasına alan bu yeni nesil yazılım, uluslararası arenadaki kullanıcılar için “Global Beta” programı kapsamında sunulmaya başlandı.
Çin’de kararlı sürümünün dağıtımı halihazırda devam eden bu dev güncelleme, nihayet dünya genelindeki Xiaomi kullanıcılarıyla buluşuyor. Şirketin güncelleme stratejisi, her zaman olduğu gibi önce en güçlü amiral gemisi modelleri kapsayacak şekilde planlandı. Gelen son teknoloji raporlarına göre, Mi Pilot test kullanıcıları için başlatılan bu süreç, markanın en güncel amiral gemisi cihazlarını odağına alıyor.

Android 16 Tabanlı Yeni Nesil Deneyim
Xiaomi’nin dev güncellemelerdeki stratejisi olan “önce en güçlüler” kuralı HyperOS 3.1 ile de devam ediyor. Kararlı versiyonu ilk olarak anavatanı Çin’de Xiaomi 17 serisi ve Redmi K90 ailesi gibi tepe modeller için yayınlayan şirket, şimdi tüm operasyonel odağını uluslararası pazara kaydırdı. HyperOS 3.1 Global Beta programı, ilk aşamada yalnızca en yeni amiral gemisi akıllı telefonları kapsıyor. Bu kapsamda Xiaomi 17 ve Xiaomi 17 Ultra gibi üst düzey cihazlar, bu yeni nesil yazılımı dünya genelinde ilk deneyimleyen ayrıcalıklı modeller arasında yer alıyor.
Apple tarafında da hareketlilik sürerken, WWDC 2026 konferansının 8-12 Haziran tarihleri arasında düzenleneceği ve iOS 27 sürümünün tanıtılacağı duyuruldu. Ancak Xiaomi kanadında HyperOS 3.1, doğrudan Android 16 tabanıyla gelerek kullanıcılara sadece bir görsel yenilik değil, aynı zamanda sistemsel bir devrim sunuyor. HyperOS 3.0 üzerine inşa edilen bu yeni sürüm, sistemin çekirdek yapısında (kernel) yapılan derin mühendislik dokunuşlarıyla cihazların genel çalışma performansında ciddi bir sıçrama yaşatmayı hedefliyor.
Performans ve Yapay Zeka Özellikleri Geliyor
HyperOS 3.1, kullanıcı deneyimini hem hız hem de akıllı özellikler bakımından zirveye taşımayı vaat ediyor. Yeniden yapılandırılan sistem mimarisi ve dinamik kaynak tahsisi yapan HyperBoost Scheduler sayesinde, uygulama açılış sürelerinde yüzde 30’a varan bir hızlanma elde ediliyor. Özellikle ağır görevlerde ve çoklu işlem süreçlerinde (multitasking) çok daha akıcı bir kullanım sunuluyor.
- Gelişmiş Yapay Zeka Entegrasyonu: Sistem geneline yayılan yerleşik dil modelleri, kullanıcı alışkanlıklarını öğrenerek telefonu kişiye özel hale getiriyor.
- AI Photo Lab: Galeri uygulamasında internet bağlantısına ihtiyaç duymayan çevrimdışı üretken yapay zeka özellikleri sayesinde nesne silme ve arka plan değiştirme yapılabiliyor.
- HyperIsland Arayüzü: Apple ekosistemine güçlü bir alternatif olarak geliştirilen ana ekran yapısı, bağlama duyarlı karanlık mod ve dinamik ikonlar ile yenilendi.
- Kişiselleştirilmiş Widgetlar: Çok sayfalı widget araç çubukları ile kullanıcılar arayüzü kendi zevklerine göre çok daha özgürce şekillendirebiliyor.
Eğer desteklenen bir amiral gemisi Xiaomi cihazına sahipseniz, bu yenilikleri denemek için Mi Pilot programına katılmanız gerekiyor. Bunun için Mi Community uygulamasını indirip bir hesap oluşturmalı, bölgeyi “Global” olarak seçtikten sonra mevcut beta programına başvurmalısınız. Onay alan kullanıcılar, Ayarlar bölümünden güncellemeyi kablosuz olarak indirebilecekler. Yeni nesil işletim sisteminin önümüzdeki aylarda Redmi ve POCO cihazlarına da kademeli olarak ulaşması bekleniyor.



















0 Yorumlar